Corona-virus: Gode råd til dig, der bekymres lige nu

Jeg har som selvstændig selv skullet holde tungen lige i munden for at bevare ro, energi og overskud den sidste tid, hvor Covid-19 for alvor har skabt bekymringer i det danske samfund. Jeg vil derfor her kort dele med dig, hvad mit eget fokus har været for at fastholde ro og positivitet, og hvad mine råd til dig, der mærker stress, angst og/eller søvnproblemer lige nu, er:

Det er normalt, at kroppen reagerer med forskellige stress-symptomer på en situation som denne, så prøv om du kan bevare roen i det, selvom det er svært.

Alle tilstande i kroppen er i bevægelse – det varer IKKE ved… Så vid at det vil gå over igen, når du øver dig i ikke at lade dig rive med af negative tanker, følelser og kropslige fornemmelser.

Tal med nogle om det, der fylder, MEN bliv ikke hængende. Afled med noget, der gør dig glad eller handel på det, du KAN gøre noget ved.

Flyt dig fra tankevirksomhed og gør praktiske ting, hvor du fokuserer f.eks. på det du gør, ser, mærker og hører… (brug dine sanser).

Vær i NUET. Når vi stresses, er det ofte fordi, vi ryger i bekymringer om fremtiden og vil have svar/kontrol. Meget kan vi ikke få svar på lige nu, så gør gode nærende ting for dig og dem omkring dig. Lav evt. en liste med ting, der gør dig glad.

Tjek kun nyheder (det kan også gælde de sociale medier) max en gang om dagen – og overhold det. Du puster til din stress og angst, hver gang du konfronteres med Corona, og det gør på ingen måde noget godt for dit system lige nu.

Få masser af frisk luft og vær fysisk (det trætter), få sol/lys (det påvirker humøret) og tænk på din kost (den er vigtigere, end du tror).

Lav liste med det du er taknemmelig for. Flyt fokus, fra det der ikke virker, til det, du rent faktisk kan glæde dig over.

Accepter alt det du ikke kan gøre noget ved. Og jeg mener det faktisk. Alt lige fra at du sover dårligt, at du ikke ved, hvordan fremtiden ser ud, at du er bange, at du er ked af det, frustreret mm….. Det vi ikke vil have, får vi ofte mere af – FORDI modstand avler modstand.

Tro på at tiden arbejder for dig, og at alting nok skal løse sig hen af vejen, uanset hvor håbløst det ser ud lige nu.

Ovenstående er ikke nødvendigvis let og kræver øvelse for de fleste. Så vær mild mod dig selv og ros dig selv, når det lykkedes.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, så kontakt mig via min hjemmeside eller ring på 30309707. Jeg vil med glæde hjælpe dig – enten i klinikken eller online.


Kærlig hilsen
Susse